Thiogamma 600 mg tabletta hiány

A diabéteszes betegek kiugró/ingadozó vércukor szint miatt kialakuló neuropátia (idegkárosodásának) megelőzésére tioktánsavat/alfa liponsavat szednek. A hatás egyértelmű (1A jelű evidencia-ez a legmagasabb rendű) még akkor is, ha a beteg látszólag nem érzi hasznát, hiszen egy olyan káros, fájdalmas állapotot előz meg ami azért nincs mert szedjük.
 
A tioktánsav/alfa liponsav szedése megakadályozza, hogy a magas vércukorszint miatt az erre érzékeny idegrostok körül oxigénhiányos (hipoxiás) környezet alakuljon ki.
 
A hipoxiás állapot hatására megváltozik az ideg körüli mikrokeringés, növekszik az oxidatív stressz, ennek következtében a szabadgyökök felszaporodása. A mikrokeringés romlása érfalkárosodáshoz és a gyulladásos anyagok felszaporodásához vezet. Ezek a hatások összessége vezet a sokszor visszafordíthatatlan idegkárosodáshoz.
 
Abban mindannyian egyetértünk, hogy ezt érdemes volna elkerülni. A tioktánsavat tartalmazó Thiogamma 600mg tabletta gyártási problémái miatt 2 azonos hatóanyagtartalmú termék vált elérhetőve: Thiotep 600mg és Thioctic acid zentiva 600mg tabletta, de mára sajnos ezek is hiánycikké váltak.
 
Az ígéretek szerint a termékek április közepén lesznek legközelebb elérhetőek. Erre a problémára segítség hiányában 2 féle megoldást ajánlok:
1, Neurosim kapszula: Komplex B vitamin az idegi regeneráció segítségére + 300mg alfa-liponsav a Thiogamma hiányának pótlására
2, Netamin Alfa-liponsav kapszula: 200 mg alfa-liponsav tartalmával ideiglenesen tudjuk helyettesíteni a Thiogamma hatását
dr. Papp Tamás
 
 
u.i.: Nem csak a cukorbetegségben szenvedők szednek tioktánsavat. Sokan terhesség alatt találkozhatnak a Velfem nevű misztikus készítménnyel. Ebben a termékben a magnézium hatását lehet növelni az alfa-liponsavval az erős alhasi görcsöket tapasztaló kismamáknál.
Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Keresés a címekben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors

Rólunk

Egy három generációs gyógyszerész család, mely 1965 óta segít a beteginek a legnagyobb szakértelemmel és gyorsasággal. Bővebben…

Gyakran olvasott

Kövess minket

2020 év gyógyszerésze

Gyógyszerész válaszol

Kérdezz minket és segítünk, hogy jó döntéseket hozz.

Kérd ingyenes hírlevelünket extra kedvezményekkel, melyeket a webpatikánba használhatsz fel.

Dr. Papp Tamás

gyógyszerész bejegyzései

2020-as év gyógyszerésze Dr. Papp Tamás.